Американската фармацевтична компания Viatris спира доставките на препарата Виагра под формата

...
Американската фармацевтична компания Viatris спира доставките на препарата Виагра под формата
Коментари Харесай

Производителят на Виагра спря доставките за Русия

Американската фармацевтична компания " Viatris " стопира доставките на препарата " Виагра "  под формата на таблетки в Русия, оповестиха от Министерството на индустрията и търговията на Русия, представени от ТАСС.

" Лекарството с комерсиално название Viagra подхожда на интернационалното непатентно название (INN) силденафил, като производството му не е локализирано в Русия. През 2022 година Viatris осведоми за прекъсването на доставките на лекарството под формата на таблетки ", означават от търговското ведомство на Русия.

Властите в Москва допълват, че има опция за произвеждане на препарата и на територията на Русия, защото са покрити софтуерните условия от 8 локални фармацевтични компании. По данни на промишленото министерство от януари до септември м.г. производството на лекарства против еректилна дисфункция в Русия се е нараснало с 11 %, а продажбите на тези медикаменти са скочили с 15 на 100. 

Преди дни лекари от медицинския център " Хънтингтън " оповестиха, че приемът на " Виагра ", както и на други лекарства за еректилна дисфункция при мъжете, може да понижи рискът от ранна гибел. Изследване е посочило, че при мъжете, приемащи сходни медикаменти, рискът от гибел поради сърдечно-съдови болести е понижен с 39%, добавя " Газета.Ру ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР